De beste promotie voor jouw website

Ben jij eigenaar van een website en wil jij meer inkomsten genereren? Dan is een goede online vindbaarheid voor jou heel belangrijk. Promotie is hiervoor de oplossing. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de promotie van jouw website. Zo kun je bijvoorbeeld aan mond-tot-mond reclame doen, maar dit is voor een site helemaal niet effectief.

SEO

Search Engine Optimization (ook wel SEO) staat voor zoekmachineoptimalisatie. Deze vorm van optimalisatie van je website zorgt ervoor dat jouw site beter gevonden wordt in zoekmachines. Door de toepassing van SEO breng je online jouw persoonlijke blog of bedrijfspagina onder de aandacht van je doelgroep. Je hebt per onderwerp, product of dienst een bepaald zoekwoord nodig om gevonden te worden. Hierbij bepaal je zelf op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden. Let daarbij goed op welke woorden je kiest. De concurrentie verschilt per branche. Zo is bijvoorbeeld meer competitie bij het woord ‘lcd tv’ dan bij ‘reciprozaag’. Versla je rivalen en kies unieke zoektermen. Hierbij is het belangrijk om voldoende aandacht aan de informatie op jouw website te besteden, zodat jouw site het beste antwoord geeft op de zoekvraag van jouw doelgroep.

Promotie door linkbuilding

Linkbuilding, een vorm van zoekmachineoptimalisatie, is een slimme methode om hoog in zoekmachines te komen. Waarom is linkbuilding een belangrijke manier van promotie? Door de toepassing van linkbuilding kom je hoger in zoekmachines te staan en vinden potentiële klanten jouw product of dienst beter. Wees je concurrenten te slim af door deze vorm van promotie voor jouw site toe te passen. Hierbij wissel je concreet links uit tussen websites. Een zoekmachine zoals Google ziet een link als een compliment van andere sites. Volgens zoekmachines verdient een site een hogere positie als jouw website complimenten krijgt van andere pagina’s.

Socialmediamarketing

Social media is een multifunctionele vorm van promotie die jouw website onder de aandacht brengt bij potentiële klanten. Gebruik bijvoorbeeld Facebook en bereik jouw doelgroep tegen lage kosten of zelfs gratis. Promotie met behulp van social media biedt veel mogelijkheden: sta direct in contact met je klanten, vraag en ontvang feedback en start speciale acties zoals een prijsvraag op de Facebookpagina van jouw website. Wees tactisch en creëer door social media een band met je klanten en besteed voldoende aandacht aan webcare. Dit houdt in dat klanten bijvoorbeeld via jouw Facebookpagina contact op kunnen opnemen voor vragen of klachten.

Adverteren in Google AdWords

Google AdWords richt zich op het zoekgedrag van jouw doelgroep. Deze vorm van promotie lijkt op SEO, omdat het ook met zoektermen te maken heeft. Echter gaat het hier om de advertenties. In Google komt je advertentie in beeld bij de zoekwoorden die jij kiest. Je kiest bijvoorbeeld voor ‘timmerman amsterdam’. Als een potentiële klant in Google hierop zoekt, krijgt diegene een pagina met zoekresultaten te zien. Door te adverteren in AdWords kun je al binnen een paar uur bovenaan in Google staan. Pak deze kans om promotie te maken voor jouw website. Bij Google Adwords betaal je voor elke keer dat iemand op jouw advertentie klikt een bepaald bedrag. De prijs per klik hangt af van een aantal factoren: aantal concurrenten, kwaliteit van de website en de kwaliteit van jouw campagne. Je bepaalt zelf welk bedrag je per dag wilt uitgeven en je hoeft niets te betalen als er niet op jouw advertentie wordt geklikt.

Advies nodig over de promotie van jouw website?

Wil je meer weten over de beste promotie voor jouw website of heb je een specifieke vraag? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten.