Disavow Tool

Je bent bezig met het opschonen van jouw linkprofiel. Slechte links worden tegenwoordig harder afgestraft sinds de laatste Penguin- update van Google. Niet alle links kun je handmatig verwijderen, hiervoor ben je afhankelijk van de webmaster van de desbetreffende website. Krijg je maar geen reactie? Dan biedt de Google Disavow Tool uitkomst.

Wat kun je met de Disavow Tool?

Met de Disavow Tool vertel je aan Google dat je bepaalde links niet wilt meenemen in je beoordeling. Heb je er zelf alles aan gedaan om de links van internet te verwijderen? Dan weiger je de links met deze handige tool. Wil je gebruik maken van de Disavow Tool? Zorg dan dat je de procedure volgt die Google aangeeft.

Google geeft het advies alleen gebruik te maken van de Disavow Tool wanneer je:

  • een bericht van Google hebt gekregen over onnatuurlijke links
  • zelf al hebt geprobeerd om links naar je website te verwijderen
  • een ervaren webmaster bent die exact weet welke (slechte) links verwijderd moeten worden

Let op: Maak een lijstje met links die je wilt laten verwijderen. Verwijdering van de aangevraagde links kan niet ongedaan worden gemaakt.

Hoe gebruik je de Disavow Tool?

  • Maak een keuze welke links je niet wilt laten meetellen in jouw beoordeling
  • Verzamel deze links in een bestandsvorm .txt, bijvoorbeeld in Kladblok
  • Ga naar Webmaster Tools en kies het domein waarvoor je links niet wilt laten mee tellen
  • Wijs links af door het bestand te uploaden

Het duurt vaak enkele weken voordat de links niet meer worden meegenomen in je beoordeling door Google. Meerdere malen een bestand toevoegen in de Disavow Tool heeft dus geen zin.

Wil je graag meer informatie over het gebruik van de Google Disavow Tool? Neem dan contact op met de SEO-specialisten van Buro Renkema, wij helpen je graag verder.