Kosten website laten maken

Er wordt in Google erg veel gezocht naar “website laten maken kosten,” waar natuurlijk gewoon gezocht wordt naar de kosten om een website te maken. Maar ja, dat is de telegramstijl die Google prima begrijpt. Wij gaan die vraag hieronder beantwoorden.

Geen kosten

Het antwoord op de vraag wat een website laten maken kost is eigenlijk best eenvoudig te geven. Maar dat moet ik wel een beetje flauw gaan doen. Een website laten maken kost namelijk nooit zoveel als deze oplevert. Als je een website laat maken moet je niet denken in termen van “uitgaven” en “kostenpost”, maar in termen als investering en opbrengst. Een goede website levert geld op want je houdt er meer klanten aan over, meer advertentie-inkomsten, meer verkopen etc.

Kosten website afhankelijk van wensen

Goed, nu we duidelijk hebben gemaakt dat een website als investering gezien moet worden kunnen we gaan achterhalen waar de hoogte van deze investering van afhangt.

Type website: statische bedrijfswebsite of webshop?

Een gewone website met standaard pagina’s, een contactpagina en eventueel een blog is natuurlijk vele malen goedkoper dan een webshop. Bij een webshop komt veel meer kijken namelijk. Alleen al de navigatiestructuur, producten invoeren of importeren en de betaalmogelijkheden… Tijdrovende werkzaamheden die bij een website zonder deze elementen niet nodig zijn.

Maatwerk of standaard?

Wil je een mooie en effectieve bedrijfswebsite met weinig poespas? Of heb je allemaal unieke wensen en moet elke porie van het ontwerp in lijn zijn met de visie van je bedrijf? Kortom, wil je standaardwerk of maatwerk?

Kosten standaard webdesign

De kosten investering van een standaard website liggen veel lager dan een maatwerk website. Dat komt omdat een standaard webdesign vaak bestaat uit een bestaand template die op enkele punten aangepast wordt. Dat klinkt saaier en minder goed dan het is trouwens.

Voordelen standaard websites

  • Goedkoop
  • Snel te ontwikkelen
  • Voor gebruiker geen zichtbaar verschil met maatwerk
  • Beproeft ontwerp
  • Vaak gratis updates

Kortom, standaard wil zeggen dat de indeling standaard is, maar over het algemeen zijn niet twee standaardontwerpen door bezoekers te herkennen als hetzelfde ontwerp. Logo, kleuren, tekstblokken, lettertypekeuze afbeeldingen etc. maken een standaard website uiteindelijk ook altijd tot in hoge mate uniek.

De kosten voor een standaard ontwerp schommelen tussen de 450 en 2500 euro. Standaard webdesigns zijn uitstekend geschikt voor zzp en MKB.

Kosten maatwerk webdesign

Als je een website wilt die vanaf de grond opnieuw opgebouwd wordt, dan heeft het ontwikkelingsproces veel meer stappen nodig en de webdesigner veel meer tijd. Deze tijd moet gecompenseerd worden dus zijn de kosten veel hoger. Gemiddeld tot 4 keer de prijs van een standaard webdesign.

Voordelen maatwerk websites

  • Compleet uniek
  • Exacte aansluiting op wensen
  • Exacte aansluiting op bedrijfsvisie
  • Veel ruimte voor speciale elementen

Kortom, een maatwerk website is zeker de moeite waard als je een serieus en groot merk bent of wilt worden. Maar dit type website komt meestal in een latere fase van een onderneming wanneer de puntjes op de i gezet worden met merkreclame.

De kosten voor een maatwerk ontwerp beginnen bij 2500 euro en lopen daarna eenvoudig op tot 20.000. Maatwerk webdesigns zijn uitstekend geschikt voor grote bedrijven en overheid.

Website laten maken? De kosten bepaal jij!

De investering die je moet doen voor een website naar je wensen is dus sterk afhankelijk van het ontwerp. Maar het ontwerp is natuurlijk niet het enige element dat de prijs bepaalt. De prijs hangt ook in hoge mate af van de functionaliteiten die je op de website wilt. 5 pagina’s met tekst, wat afbeeldingen en een contactformulier kost natuurlijk veel minder tijd dan een website met een calculator om verzekeringspremies te berekenen, een veiling of de mogelijkheid voor bezoekers om een account aan te maken. Zoals met bijna alles in het leven is het ook bij webdesign een kwestie van “minder wensen, minder centen.”

Maandelijkse kosten van je website

Een website is eigenlijk nooit af. Er moet voortdurend bijgewerkt worden en er zijn technische ontwikkelingen waar je website mee in een lijn moet lopen. Bovendien wil je natuurlijk dat als je website iets overkomt (gehackt wordt, crasht) dat er back-ups zijn. Rustig slapen kost geld…

De prijzen voor website onderhoud verschillen enorm. Let goed op als je een website ergens laat maken wat deze kosten zijn. Soms wordt je gelokt met een website van 100 euro maar zit je vervolgens vast aan een onderhoudsabonnement van 200 euro per maand…

Kosten website laten maken bij Buro Renkema

Standaard website – 450,-
Onderhoud per maand 15,-

Bescheiden als we zijn durven we wel te stellen dat dit de beste deal van Nederland is.