Linkbuilding

Linkbuilding, je hebt er vast weleens van gehoord. Dit is een onmisbare belangrijke factor om hoger te scoren met je website in de zoekmachines. Maar wat is linkbuilding nou eigenlijk? En wat is het belang van een sterk linkprofiel?

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is onderdeel van zoekmachineoptimalisatie, een handige methode om websites hoger in Google te krijgen. Concreet gaat het om linkjes die naar jouw website verwijzen vanuit externe websites, Google ziet dit soort linkjes als een stem. Hoe meer links naar mijn website des te beter, wordt vaak gedacht. Maar het tegendeel is waar. Het gaat namelijk ook om de kwaliteit van de links. Een belangrijke factor is de Page Authority en de Domain Authority. Deze scores geven een indicatie hoe sterk een website is op het gebied van techniek en content. Daarnaast is de relevantie van een externe website met betrekking tot jouw website erg belangrijk. Hoe hoger de relevantie, hoe hoger de waarde van de link.

Een sterk linkprofiel opbouwen

Het is dus duidelijk dat goede linkbuilding van diverse factoren afhangt. Maar hoe zet je linkbuilding zo effectief mogelijk in om een sterk linkprofiel te creëren? Een sterk linkprofiel bevat verschillende soorten linkjes naar jouw website. Bijvoorbeeld linkjes vanaf een zakelijke website, social media en relevante startpagina’s. Daarnaast is ook de ankertekst van belang, dit is de titel van de link. Probeer hier variatie in te vinden, zodat je website gaat scoort op verschillende zoektermen. Ook is het aan te raden om te linken naar verschillende pagina’s binnen jouw website om meerdere pagina’s beter te laten scoren in de zoekmachines.

Linkbuilding tips

Wil je zelf graag aan de slag met linkbuilding? Onze SEO-specialisten geven je een aantal handige tips:

  • Online marketing websites

Benader websites die gespecialiseerd zijn in Online marketing. Dit soort websites hebben vaak veel websites in beheer waarop ze een linkje kunnen plaatsen.

  • Bloggen

Anno 2017 mag en kan een blog niet meer ontbreken op jouw website. Wanneer je interessante en relevante blogs schrijft kunnen jouw lezers dit soort blogs delen. Bijvoorbeeld via social media. Dit zijn dan weer extra linkjes die verwijzen jouw website.

  • Relevantie startpagina’s

Ga op zoek naar relevante startpagina’s. Vaak kun je hier gratis een linkje op plaatsen naar jouw website. Startpagina’s waarop websites staan met een hoge autoriteit krijgen nog altijd flink wat waarde van Google. Tevens vind je op startpagina’s weer andere websites die relevant zijn aan jouw onderwerp, waardoor je dit soort websites ook kunt aanschrijven.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de linkbuilding voor jouw website? Of wil je meer weten over dit onderwerp? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!