Scoren in zoekmachines

Hoog scoren in de zoekmachines wordt steeds lastiger. Google kijkt niet enkel naar de zoekwoorden in een tekst. Tegenwoordig is er meer nodig om hoge posities te behalen. Google let op meer dan 200 factoren. Je begrijpt dat het een té lang verhaal zou worden als wij al deze factoren benoemen. Daarom geven wij je graag de belangrijkste tips.

Linkbuilding

De belangrijkste zoekmachines kijken naar de populariteit van een website. Door middel van linkbuilding kun je je site hoger laten scoren in de zoekmachines. Linkbuilding is het verkrijgen van relevante links op andere sites, die naar jouw site verwijzen. In het begin stadium van linkbuilding keek Google enkel naar de hoeveelheid backlinks. Backlinks zijn links van andere websites die verwijzen naar jouw website. Hoe meer backlinks, hoe hoger jouw positie(s). Anno 2017 werkt het niet meer zo.

Om te scoren in zoekmachines zoals Google en Bing moet je op de volgende punten letten:

  • De relevantie van de website met betrekking tot jouw website

– Wanneer er geen enkel raakvlak is met jouw website zal de link minder waarde hebben.

  • PA & DA

– Dit zijn scores die een indicatie geven hoe sterk een website is op het gebied van techniek en content.
Aantal backlinks op de website waar jouw link wordt geplaatst.

– Hoe minder links, hoe beter je zult scoren in de zoekmachines.

Scoren met social media

Social media gaat een steeds belangrijkere rol spelen om te scoren in zoekmachines, denk aan Facebook, Twitter en Google Plus. Wanneer jouw social media pagina veel volgers heeft, pikt Google dit op en zal je hoger scoren met jouw website. Zorg dus dat er social knoppen staan op jouw website, zodat de bezoeker berichten kan delen. Vooral het aantal volgers en likes op Google Plus gaat een grotere rol spelen in je social media populariteit. Zal dit te maken hebben met het feit dat het een onderdeel van Google is…?

Content is king

Google richt zich op het creëren van het best mogelijke antwoord op de zoekvraag van de gebruiker. Daarom is kwalitatief goede content erg belangrijk om hoge posities te scoren in de zoekmachines. De belangrijkste zoekmachines kijken of de teksten logisch zijn opgebouwd en of alles goed leesbaar is. Zorg er daarom voor dat je niet de hele content overmatig volstopt met zoekwoorden.

Scoren met zoekwoorden in titels

Om hoog te scoren in zoekmachines is het belangrijk de belangrijkste zoekwoorden in je titels te vermelden. Bedenk een prikkelende titel die ervoor zorgt dat de bezoeker wil doorlezen of wil overgaan tot actie. Wanneer de bezoekers graag op jouw pagina klikken zullen de zoekmachines dit zien als een goed stuk, waardoor je hoger in de zoekresultaten komt.

Wil je jouw website graag hoger laten scoren in de zoekmachines, maar heb je niet de tijd en kennis om dit te doen? De SEO-specialisten van Buro Renkema helpen je graag!