Waarom een WordPress website?

Wanneer je een mooie nieuwe website wilt laten maken krijg je vaak het advies om deze te laten bouwen in het CMS WordPress. Maar wat zijn nou de voordelen van dit systeem en zijn er ook nadelen?

De voordelen

WordPress is een CMS-systeem dat je eenvoudig kunt uitbreiden en aanpassen. Een CMS is een systeem achter een website dat je in staat stelt deze op eenvoudige wijze te beheren. Denk hierbij aan plaatsen van nieuwe teksten en afbeeldingen.

Het voordeel van dit CMS is dat je je website eenvoudig naar je hand kunt zetten, zodat het aansluit bij jouw organisatie. Je kunt deze bestaande thema’s namelijk gemakkelijk aanpassen in jouw huisstijl door teksten aan te passen en afbeeldingen te wijzigen. Wanneer je een website wilt laten maken is hier normaal gesproken een nieuw ontwerp voor nodig. Doordat WordPress al veel bestaande thema’’s heeft, hoef je het wiel niet opnieuw uit te gaan vinden.

Plug-ins

Een ander groot voordeel van dit CMS is het gebruik van plug-ins. Met plug-ins voeg je nieuwe functies aan je website toe. Een voorbeeld van een plug-in is Yoast SEO. Deze plug-in zorgt ervoor dat je gemakkelijk informatie kunt meegeven aan jouw pagina’s die Google dan vervolgens oppikt. Zo kun je in een SEO-title vermelden waarover je pagina gaat. Het gebruik van dit soort handige plug-ins maakt een WordPress website dan ook direct erg zoekmachinevriendelijk.

De nadelen

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen aan het CMS WordPress. Doordat het een gratis besturingssysteem is, worden er geregeld gaten gevonden in de veiligheid. WordPress probeert deze gaten te dichten door regelmatig met nieuwe updates te komen waarin ze nieuwe beveiligingstechnieken doorvoeren. Het is daarom van belang dat je je website goed onderhoud en deze updates blijft uitvoeren. Zolang je dit strikt blijft doen is WordPress een prima en betrouwbaar besturingssysteem om mee te werken. Een ander nadeel is dat WordPress je functies aanbiedt die je nodig hebt om jouw website beter te beveiligen, maar veel mensen weten niet hoe dit moet. Daardoor loop je het risico dat je site niet optimaal beveiligd is.

Wil jij ook graag een WordPress website laten maken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.