Website offline halen

Je bent aan het internetten en komt een website tegen die onder constructie is. De webmaster heeft de website (tijdelijk) offline gehaald zodat er onderhoud verricht kan worden, zonder dat dit direct gepubliceerd wordt. Wanneer je gebruik maakt van WordPress haal je de website eenvoudig offline op de volgende manieren.

Waarom offline halen?

Er zijn tal van redenen te bedenken waarom je je site offline wilt halen. De meest voor de hand liggende reden is dat je onderhoud verricht aan je website en dus nog niet klaar bent. Je wilt geen website tonen aan je bezoekers die nog niet geoptimaliseerd is. Door middel van plug-ins stel je in dat de bezoeker een onder constructie pagina krijgt te zien wanneer hij of zij op jouw website binnenkomt. Met een plug-in voeg je nieuwe functies toe aan je site.

Je website kan ook toe zijn aan een update. Vaak wordt er dan aan de achterkant van de site gewerkt, ook wel codering genoemd. Je wilt deze updates eerst uitgebreid testen voordat je je site weer beschikbaar stelt voor je bezoekers. De site waardoor het tijdelijk offline zetten is dan een logische keuzevan je site een logische keuze is.

De manieren

Er zijn twee manieren die je kunt gebruiken om je website (tijdelijk) offline te halen. De meest eenvoudige manier is het installeren van een plug-in op je website , maar je kunt ook kiezen om aan het werk te gaan in het .htaccess-bestand, dit is een simpel tekstbestand waarin instructies staan voor het binnenkomende verkeer.

Het .htaccess bestand

Om je website uit de lucht te halen kun je gebruik maken van het .htaccess bestand. Om dit te realiseren voeg je een bepaalde code toe aan het .htaccess bestand. Dit bestand is te vinden in de FTP van je website, dit is een protocol voor de uitwisseling van bestanden met een webserver. Voordat je aan het werk gaat in de .htaccess maak je eerst een nieuw bestand aanmaken waarin je kort aangeeft waarom je site offline staat. Bijvoorbeeld tijdelijk onderhoud. De bezoeker krijgt dan deze pagina te zien in plaats van de oorspronkelijke website.

htaccess

.htaccess bestand

Installeren van een plug-in

Een meer eenvoudige manier om je site uit de lucht te halen is het gebruik van een plug-in. De plug-ins van WordPress zijn over het algemeen erg gebruiksvriendelijk en makkelijk te installeren.

Enkele voorbeelden:

  • WP Maintenance Mode
  • Easy Coming Soon
  • Ultimate Coming Soon Page
  • Anticipate

Wil jij graag je site offline halen maar laat je het liever over aan een specialist? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.