Tips om je WordPress website te beveiligen

Met een aantal eenvoudige handelingen kun je ervoor zorgen dat hackers buiten de deur blijven en je met een gerust hart je website kunt beheren. Heb jij de volgende handige tips al toegepast om jouw WordPress site te beveiligen?

WordPress back-ups

Hacken betekent dat iemand toegang probeert te krijgen tot jouw site zonder jouw toestemming. Het uitsluiten van een hack is helaas nooit voor de volle 100% te garanderen. Daarom is het des te belangrijker dat je regelmatig back-ups maakt van je website. Mocht er dan toch iets mis gaan met het beveiligen van je website, dan kun je altijd weer een stap terug.

Updates

Zorg dat je updates doorvoert voor een goede beveiliging van jouw website. Zo dicht je eventuele lekken binnen je website. Zorg dat je updates doorvoert voor een goede beveiliging van jouw website. Voer je een WordPress update of plug-in update te laat door, dan loop je meer risico dat je sites wordt gehackt. De meeste hacks zijn volledig geautomatiseerd en weten dus precies waar de knelpunten zitten in achterhaalde versies van WordPress of plug-ins.

Je website beveiligen met een sterk wachtwoord

Zorg dat je geregeld je wachtwoord verandert van je website. Wachtwoorden als QWERTY of wachtwoord kunnen vandaag de dag echt niet meer.

Een sterk wachtwoord bevat:

  • Minimaal 1 cijfer en/of leesteken
  • Minimaal 1 hoofdletter
  • Minimaal 7 karakters

Plug-ins als beveiliging

Om je WordPress site goed te beveiligen is het aan te bevelen om een security plug-in te installeren. Eén van de meest bekende en gratis plug-ins om je site te beveiligen is WordFence.
Je kunt bijvoorbeeld instellen dat iemand na 3 foutieve inlogpogingen wordt uitgesloten. Ook is het mogelijk om een bepaald IP-adres uit te sluiten. Een IP-adres is in computertaal een adres waar vanuit iemand surft. Eén van de meest bekende en gratis plug-ins om je site te beveiligen is WordFence.

Gebruikersnaam

De meest voorkomende gebruikersnaam die wordt gebruikt met WordPress is admin. Deze naam wordt vaak standaard aangemaakt bij een WordPress website. Hackers weten dit uiteraard en proberen daarom ook met deze gebruikersnaam in te loggen op jouw WordPress website. Kies daarom een gebruikersnaam die een buitenstaander niet zomaar raadt voor een optimale beveiliging van jouw WordPress website.

SSL-certificaat

Een SSL- certificaat is een slimme manier om je site te beveiligen. Dit certificaat zorgt ervoor dat de verbinding tussen de bezoeker van je website en de server is versleuteld. Een server is een computer waarop websites of andere applicaties draaien. Als je bijvoorbeeld je persoonlijke gegevens invult op een webshop, worden deze gegevens vaak versleuteld verstuurd naar de server om jouw privacy te waarborgen.

Weet je niet precies hoe je bovenstaande tips kunt toepassen op jouw WordPress site? Neem dan contact op met onze webdesigners, zij helpen je graag om jouw website optimaal te beveiligen tegen hackers.